UV-C school
Terug naar overzicht

Virusvrije lucht op school: hoe dan?!

 

Waar sommige scholieren 2020 zagen als één lange vakantie, was het voor anderen afwachten tot zij weer samen konden zijn met klasgenoten. Het onderwijs was niet hetzelfde, maar één ding hebben we wel geleerd: ventilatie is belangrijk. Zeker op een plek waar veel mensen samen komen, zoals het klaslokaal, de kantine en het toilet. 

VENTILATIE IS KEY

Waarom is een ventilatie nou zo belangrijk? Bij onder andere praten, hoesten, lachen en niezen komen kleine druppels vrij. Deze druppels kunnen geruime tijd in de lucht blijven zweven. Zo kunnen besmettingen plaatsvinden. Uit een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam is gebleken dat wanneer een ruimte goed geventileerd is, deze druppels wel 10 keer zo snel verdwijnen als een ruimte die niet goed geventileerd is. 

‘’Eitje’’, hoor ik je denken, ‘’alle ramen en deuren open en klaar is Kees’’. Echter gaat écht goed ventileren net een stapje verder. Het is ook goed om te bedenken hoe de luchtrichting in een ruimte in elkaar zit. Aerosolen kunnen namelijk gedragen worden door deze luchtrichting en zo alsnog anderen besmetten. Is de luchtrichting net te ingewikkeld? Wij helpen je hierbij. 

Virobuster UV-C lamp op scholen

UV-C TO THE RESCUE

De kracht zit ‘m in het reinigen van de lucht. Dat kan door middel van UV-C techniek. Het inzetten van een UV-C systeem als de Upper Air of de Virobuster. Deze systemen werken met natuurlijk convectie van de lucht. Wanneer de lucht langs een UV-C apparaat komt worden virussen, bacteriën en andere micro-organismen gedeactiveerd. Zo krijgen nieuwe besmettingen geen schijn van kans. Het naar elkaar open zetten van ramen en deuren is hierbij niet meer nodig en de warme dekens kunnen weer de kast in.

Virobuster UV-C lamp scholen

NIEUWSGIERIG WAT UV-C VOOR JOUW SCHOOL KAN BETEKENEN?

Er zijn verschillende UV-C oplossingen te bedenken voor verschillende ruimtes. Eén ding is zeker: er is een oplossing te bedenken voor iedere ruimte! Onze gecertificeerde professionals helpen je hier graag bij. Vraag een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op! 
 

Print dit artikel
Terug naar overzicht