UV-C bioscoop
Terug naar overzicht

Popcorn zonder zorgen: een virusvrije bioscoopzaal

Het enige voordeel -naast een lekker avondje uit- aan de bioscoop in coronatijd: er zit niemand naast je die jouw bekerhouder steelt. Je kan zelfs misschien lekker je voeten omhooggooien op de stoel voor je (met boos bioscooppersoneel als gevolg). Helaas is in de bioscoop de popcorngeur niet het enige wat in de lucht hangt. De bioscoop is namelijk een plek waar veel mensen samen komen en dat betekent ook een lucht vol virussen en bacteriën.

‘AEROSOLEN’ THE MOVIE

Wanneer je brult van het lachen bij de zoveelste American Pie, snottert bij de Titanic of je longen eruit schreeuwt bij The Exorcist, komen er aerosolen vrij in de lucht. Deze aerosolen worden vervoerd door de luchtstroom die zich in de bioscoopzaal bevindt. Bij het smikkelen aan de popcorn kan zo de ene na de andere filmliefhebber besmet worden met eventuele virussen die bezoekers met zich meedragen. Klinkt als een goed verhaal voor een spannende thriller, toch?  

PLOTTWIST: VIRUSVRIJE LUCHT

Hoe mooi zou het zijn als jij zonder enige zorgen gewoon weer van je nacho’s kan genieten bij jouw favoriete film? Je zult vast wel ergens in de afgelopen periode te maken hebben gehad met het ventileren van een ruimte, want dat is nou eenmaal belangrijk om ‘’vieze lucht’’ in af te voeren. Echter gaat het nog een stapje verder dan alleen een raampje openzetten. En zeg nou zelf, heb jij ooit een raampje gezien in de bioscoopzaal?

Om écht te zorgen dat er geen besmettende aerosolen meer in de lucht hangen is het van belang om een schone lucht te creëren. UV-C licht helpt hierbij. UV-C licht zorgt ervoor dat de lucht in een ruimte binnen no-time wel voor 99% wordt vrijgemaakt van virussen en bacteriën. Er bestaan verschillende UV-C systemen die geschikt zijn voor verschillende ruimtes. In de bioscoopzaal is een gesloten systeem, zoals onze Virobuster de perfecte oplossing. Van een gesloten UV-C systeem heb je namelijk geen enkele last: je voelt niet dat deze aanstaat, hij is geruisloos en er schijnt, anders dan de naam zegt, geen licht. Bovendien is zo’n oplossing hartstikke veilig. Want direct contact met UV-C straling kan gevaarlijk zijn. Met een gesloten systeem, zoals de Virobuster, is dat onmogelijk.

EEN SCHONE, VIRUSVRIJE LUCHT IN DE BIOSCOOP

Met een UV-C oplossing creëer je dus een virusvrije lucht in een ruimte waar veel mensen bij elkaar komen, zoals de bioscoop. Dit neemt de kans op besmettingsgevaar af en geeft een veilig gevoel aan medewerkers en bioscoopbezoekers. Zo kan er weel veilig gesnotterd worden bij die ene jankfilm. 

Ben je benieuwd wat onze UV-C lichtoplossingen voor jouw bioscoop kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op en vraag advies aan één van onze gecertificeerde professionals! 

 

Print dit artikel
Terug naar overzicht