Virusvrije lucht
Terug naar overzicht

Een virusvrije lucht in jouw theater?

EEN VIRUSVRIJE LUCHT IN JOUW THEATER?

Een theater zonder publiek is niet hetzelfde. Dat is waar veel theatermakers tijdens de coronacrisis achter zijn gekomen. Cabaretiers missen het gelach van het publiek en toneelspelers missen naast de uitlaatklep ook het ge-‘’awww’’ uit de zaal. 

BESMETTINGSGEVAAR IN THEATERS IS NIET OM TE LACHEN

Er werd van alles aan gedaan om de theaters open te houden voor zoveel mogelijk mensen, maar helaas werden de deuren wederom gesloten. Dit heeft te maken met het feit dat er veel mensen in een theaterzaal bij elkaar komen. Hoewel er veel maatregelen en adviezen zijn, zoals regelmatig handen wassen, voldoende afstand bewaren en de mondkapjesplicht, is het toch moeilijk om voor iedereen de veiligheid te waarborgen en besmettingsgevaar daarmee laag te houden. Daarnaast komen er veel aerosolen vrij in de lucht wanneer er mensen in een ruimte zijn. Zeker wanneer je favoriete cabaretier op het podium staat kan het brullen-van-het-lachen zeker niet wegblijven. Bij dat gebrul komen deeltjes vrij in de lucht die eventuele virussen met zich mee kunnen brengen. We willen niet zeggen dat een gezellig avondje theater gevaarlijk is, maar besmettingsgevaar ligt hier wel op de loer. 

VIRUSVRIJE LUCHT IN DE SCHIJNWERPER VAN JOUW THEATER

We geven nu even het podium aan virusvrije lucht. Want als een lucht compleet virusvrij is en aerosolen geen schijn van kans hebben, dan kunnen mensen met een veiliger gevoel en minder besmettingsgevaar een ruimte betreden, toch? Wij helpen daar graag een handje aan mee. Wij bieden namelijk verschillende UV-C systemen die zorgen voor een virusvrije lucht. Deze systemen kunnen in een ruimte hangen waar mensen samen komen (ja, zoals een theater). 

Aerosolen die vrijkomen in de lucht worden in het systeem gezogen en schone lucht wordt dan weer vrijgelaten in de ruimte. En dat allemaal dankzij UV-C licht. UV-C licht zit namelijk op een dusdanige golflengte dat het virussen en bacteriën onschadelijk kan maken. Met een UV-C systeem in een ruimte worden virussen en bacteriën binnen enkele seconden voor wel 99% onschadelijk gemaakt.

Met de verschillende systemen die wij aanbieden zit er altijd iets voor jouw theater tussen. Bijvoorbeeld ons (half) open UV-C upper air systeem die gemonteerd wordt aan het plafond. Handig voor virusvrije lucht, minder handig voor een theatergrid. Gelukkig hebben we daarnaast nog onze volledig gesloten Virobuster. Die gemonteerd kan worden aan een bestaand ventilatiesysteem of als staand systeem geleverd kan worden. Niet alleen ideaal voor virusvrije lucht, maar ook als prop (erg veel ervaring en talent als boom). 

 

Virobuster luchtreiniger

 

OOK EEN VIRUSVRIJE BOOM OP JOUW PODIUM?

Kortom, een virusvrije lucht kan besmettingsgevaar laag houden in ieder theater en een veilige omgeving creëren voor alle theaterliefhebbers. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze UV-C systemen en wat deze kunnen betekenen voor jouw theater(stuk)? Wees dan niet bang om contact op te nemen via onze website of om een offerte aan te vragen. Onze gecertificeerde professionals staan je graag te woord.

 

 

 

 

 

Print dit artikel
Terug naar overzicht