Ruimte ventileren en lucht reinigen
Terug naar overzicht

Meer ventileren, werkt dat nou echt?

Hoe schoon is onze lucht? Sinds COVID-19 is deze vraag best wel een dingetje geworden. Niet zo gek, we weten immers allemaal wat de gevolgen kunnen zijn van een keertje hoesten of niezen. Tegenwoordig kun je maar beter een scheet laten vliegen. Het gevoel dat onze ruimtes niet schoon zijn is behoorlijk oncomfortabel. We lossen dat deels op door beter te ventileren. We zetten een raampje open of schaffen een nieuw ventilatiesysteem aan. Daarmee ben je geholpen, toch? Helaas: niets is minder waar. Want bij het nastreven van schone lucht in een ruimte, begin je niet bij meer ventileren. Waar je wel begint? De echte kracht zit ‘m in het reinigen van de lucht.

 

Deze kant op: de luchtrichting in orde maken

Dus een raam open zetten waardoor frisse buitenlucht de ruimte in stroomt is niet voldoende? Het helpt zeker wel mee, maar helaas creëer je er ook een andere moeilijkheid mee. Als je gaat ventileren, creëer je winden waarop virussen gedragen worden. Als je meer gaat ventileren, ga je dus ook meer verspreiden. Daarom is het belangrijk dat je eerst de luchtrichting in orde gaat maken.

Wanneer je een ventilatiesysteem hebt, is de beste manier van ventileren: bovenin de ruimte inblazen, onderin de ruimte uitblazen. Kijk maar eens naar het effect op onderstaand voorbeeld.

Luchtrichting ventileren

De kracht: reinig de lucht!

Maar wat nou als je al een bestaand ventilatiesysteem hebt dat op een andere manier de luchtstromen vervoert? Moet je dan alles vervangen? Zeker niet! De kracht zit ‘m namelijk in het reinigen van de lucht. Dat doen we met speciaal apparatuur dat de lucht zuivert en vrij maakt van virussen, bacteriën en schimmels.

Op basis van het aantal mensen in een ruimte kunnen we berekenen hoeveel m³ lucht er in een ruimte wordt geblazen. Vervolgens kunnen we uitrekenen hoeveel lucht je zou moeten zuiveren om de kans op besmetting met 99,99% te doen afnemen. Precies waar we allemaal aan toe zijn, toch?

 

Elimineer virussen, schimmels en bacteriën

Onze producten bevatten lampen die in staat zijn om het DNA van virussen, maar ook schimmels en bacteriën, zodanig te veranderen dat deze worden gedeactiveerd.

Kortom, nadat een virus in contact is geweest met de straling van de lamp, is deze niet langer infectieus en blijft de lucht die je inademt gewoon gezond! En precies dat vinden we belangrijk. Want daarmee kunnen we samen een gezonde werk- en leefomgeving nastreven.

 

Virobuster to the rescue!

Benieuwd welk super apparaat de strijd met die virussen, bacteriën en schimmels aan durft te gaan? Neem dan even een kijkje bij onze Virobuster. Deze held is in staat om super hoge luchtvolumes te reinigen waardoor de lucht voor 99,99% vrij is van deze onaangename ‘vrienden’. Bovendien is dit apparaat echt in elke ruimte toepasbaar, veilig in gebruik en qua uitstraling te pimpen naar bijvoorbeeld je eigen huisstijl. Super leuk toch?!

Virobuster luchtreiniger

Meer weten? We helpen je graag verder. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over de werking of prijzen. Mail ons dan even naar: sales@livingprojects.nl.

 

 

Print dit artikel
Terug naar overzicht