Virobuster luchtreiniger
Terug naar overzicht

De voordelen van UV-C

De vijf voordelen van UV-C lampen op een rij  

UV-C lampen: werkt dat nou echt? Zijn deze lampen wel veilig, betrouwbaar en bewezen effectief? We merken dat UV-C licht als desinfectiemiddel best wat vragen oplevert. En dat is logisch, want hoewel het in de medische wereld al een bewezen manier is om objecten en voorwerpen te ontsmetten, is het voor de meeste mensen onder ons helemaal nieuw. Neem daarom even de tijd om over de voordelen van UV-C als desinfectieverlichting te lezen. We geven de vijf belangrijkste en vertellen je ook meteen waarom UV-C lampen werken, veilig, betrouwbaar én effectief zijn. 

1.    UV-C lampen zijn een bewezen effectief én betrouwbaar desinfectiemiddel 
UV-C licht is een technologie die al decennia lang wordt ingezet door onder andere ziekenhuizen en wetenschappers. Zo was UV-C licht een effectief middel voor de behandeling van tuberculose en de mazelen. Ook voor de voedselindustrie is het gebruik van UV-C technologie niet nieuw. Daar wordt UV-C licht ingezet om bederf van voedsel te minimaliseren en een langere houdbaarheid te garanderen (zonder toevoeging van alcohol en conserveringsmiddelen). Dat niet alleen, wist je namelijk dat drinkwater doorgaans ook wordt gedesinfecteerd met UV-C licht? Bovendien weet iedereen met een vijver al welke wonderen UV-straling kan verrichten. Er zijn namelijk ook vijverpompen met UV-lampen te koop. Het is dan ook niet voor niets dat wij UV-C licht erop vertrouwen dat deze ingezet kan worden bij het desinfecteren van verschillende ruimtes.  

2.    UV-C lampen neutraliseren micro-organismes, zoals virussen, bacteriën, schimmels en sporen 
Dit betekent dat virussen en bacteriën gedeactiveerd worden en zich niet meer kunnen verspreiden. Er zijn zelfs wetenschappelijke onderzoeken die bewijzen dat UV-C straling direct effect heeft tegen Sars-CoV-2 (het virus dat COVID-19 veroorzaakt). Dit is echter nooit getoetst. Wel is het officieel getoetst dat het twee virussen deactiveert die dicht bij COVID-19 staan, namelijk SARS-CoC-1 and MERS-CoV. 

3.    UV-C lamp als gemakkelijke oplossing voor luchtzuivering 
Met UV-C lampen worden virussen en bacteriën binnen enkele seconden gedeactiveerd. Er bestaan verschillende lichtoplossingen die luchtzuivering en oppervlaktezuivering mogelijk maakt. Bij Livingprojects focussen wij op de apparatuur van Virobuster: een gesloten oplossing die gebruikt kan worden in aanwezigheid van mensen. Het ViroBuster systeem is een UVPE systeem. De apparatuur van ViroBuster wordt reeds gebruikt in ziekenhuizen (Amphia, Jeroen Bosch), de voedselindustrie (MC-Donalds, Unilever) en universiteiten (Utrecht, Wageningen). In Duitsland (het betreft een Duits product) worden op dit moment velen (sport)scholen voorzien van dergelijke units.

Virobuster luchtreiniger

4.    UV-C lampen zijn veilig in gebruik met professionele richtlijnen 
Directe aanraking met UV-C straling, kan schadelijk zijn voor de huid en ogen. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor ernstige brandwonden. Daarom werken wij enkel met een gesloten oplossing, waardoor directe aanraking met de straling onmogelijk is. Met het juiste advies door één van onze enthousiaste professionals blijft een veilig gebruik van de UV-C lampen gewaarborgd!  

5.    Degelijke Duitse kwaliteit en significante verbetering
Virobuster is gebasseerd op Duitse technologie. Het bedrijf biedt unieke en gepatenteerde producten. En hoewel de UV-C of UVPE technologie voor velen nog nieuw is, levert Virobuster al sinds 2002 apparatuur. dat een significante verbetering is op de luchtkwaliteit. De markt voor lucht hygiëne is relatief nieuw, maar de toekomstige mogelijkheden wordt beschreven als significant. Naast de gevestigde maatregelen van handen wassen, schone apparatuur , een schone werkomgeving, beschermende kleding, schoon water en schone materialen/verpakkingen heeft ook lucht hygiëne sterk aan betekenis gewonnen.

Ben je benieuwd of UV-C licht ook toe te passen is in jouw ruimte of wil je vast weten hoe wij onze koffie graag drinken? Neem dan contact op en wij helpen je verder! 

Print dit artikel
Terug naar overzicht