Virusvrije lucht hotel
Terug naar overzicht

Virusvrije hotelovernachting

Iedereen gaat wel eens een nachtje weg. Soms voor werk, wanneer je bijvoorbeeld naar een congres of ander evenement gaat ergens ver weg. Soms gewoon voor ‘de leuk’, om er even tussenuit te gaan. Een nachtje weg kan als erg ontspannen worden ervaren. Zeker wanneer je in een hotel verblijft waar ze comfortabele bedden hebben, een lekker ontbijt en een schone lucht. 

Waarom schone lucht in een hotel?

In de lobby van een hotel is op een drukke dag een continue doorstroom van mensen. Ze komen in- of uitchecken, gaan naar een afspraak toe, komen net terug of gaan toch aan de balie even informatie opvragen over de huurfietsen. Daarnaast komen er ook vaak mensen van buitenaf even snel een kopje koffie drinken of lunchen met een zakenpartner. De lobby is echt de ontmoetingsplek van een hotel. 

Met een dergelijke doorstroom van mensen blijven er gegarandeerd virussen en bacteriën hangen in de lucht. Deze virussen en bacteriën worden ook wel aerosolen genoemd. Dit zijn kleine druppeltjes die in de lucht hangen en vrijkomen wanneer mensen hoesten, niezen of voor de zoveelste keer komen klagen over luidruchtige buren aan de balie. 

Een goede ventilatie is in een hotellobby vaak vanzelfsprekend, want niemand wil in een vies, muf hotel slapen, toch? Helaas blijkt dat alleen ventilatie vaak niet voldoende is om de aerosolen en dus virussen tegen te gaan. Wanneer je ventileert creëer je namelijk een luchtstroom door de ruimte. Aerosolen kunnen gedragen worden op een dergelijke luchtstroom en zo toch nog besmettingen veroorzaken. Het is daarom van belang de luchtstroom in een ruimte aan te passen en te zorgen voor een volledig virusvrije lucht. Hoe je de luchtstroom en virusvrije luchtstroom bereikt? Laat dat maar aan ons over. 

UV-C Licht: DE VIRUSVRIJE GASTHEER VAN JOUW HOTEL

Met ons Virobuster en Philips upper air systeem bereik je een schone, virusvrije lucht mét de juiste luchtstroom in iedere ruimte, ook in een hotellobby. Beide systemen werken met UV-C verlichting. UV-C verlichting is een bewezen techniek die virussen en bacteriën in een ruimte voor wel 99,99% kan elimineren. Zo kunnen hotelgasten zorgeloos genieten van hun bezoek, neemt de kans op besmettingen significant af en heb jij als hoteleigenaar weer een nieuwe USP: een virusvrije hotellobby! 

Ben jij benieuwd wat onze UV-C systemen voor jouw ruimte kunnen betekenen? Neem dan contact op via onze website of vraag direct een offerte aan. Onze gecertificeerde professionals staan altijd klaar om je te woord te staan en te helpen aan een passend advies. 
 
 

Print dit artikel
Terug naar overzicht