UV-C licht Theater De Ruchte
Terug naar overzicht

Theaterliefhebbers opgelet: Theater de Ruchte is virusvrij dankzij UV-C licht

De theaters mogen weer publiek ontvangen. Dat is voor alle enthousiaste theatermakers- en liefhebbers een reden om opgelucht adem te halen. Zeker in Theater De Ruchte, waar zij de première van virusvrije lucht hebben gepakt met een gloednieuwe UV-C installatie. Hiermee zijn zij, naast Koninklijk Theater Carré, het eerste theater dat gaat voor een schone lucht.

Om een schone lucht te creëren binnen Theater De Ruchte, zijn er wel meer dan twintig Philips UV-C armaturen geïnstalleerd en gecertificeerd. Zowel in de foyer, als in de gangen en vergaderzalen. Waarom? Om zo een veilige omgeving te creëren voor bezoekers, collega’s en artiesten. Dankzij de UV-C verlichting kan iedereen namelijk in alle veiligheid samenkomen in de verschillende ruimtes. Naast de al geldende regels vanuit het RIVM die het theater aanhoudt, zorgt UV-C verlichting namelijk voor extra bescherming tegen virussen, bacteriën en schimmels.

HOE WERKT DAT?

Een UV-C Upper Air armatuur, die ultramoderne systemen die je in Theater De Ruchte aan het plafond ziet hangen, werken met natuurlijk convectie van de lucht. Dit betekent dat dankzij de natuurlijke ventilatie in een ruimte de lucht opstijgt, langs de UV-C lamp komt en zo virussen en bacteriën worden gedeactiveerd. Uit een recente studie blijkt zelfs dat de UV-C Upper Air armaturen van Signify al binnen 10 minuten wel 99,99% van SARS-CoV-2 kunnen inactiveren. Na 20 minuten is het virus al dusdanig afgenomen tot een niet waarneembaar niveau.

VEILIGE INSTALLATIE

De installatie van de UV-C armaturen bij Theater De Ruchte is verricht door de gecertificeerde installateurs van ETB Willem Bos. De samenwerking tussen Livingprojects en ETB Willem Bos was niet toevallig. Sjackie Huijerjans, projectleider bij ETB Bos zegt hierover: “Als Connected Lighting Expert van Signify kwamen we in contact met partner Livingprojects. Namens E.T.B. Willem Bos nam ik deel aan een Partner in WOW workshop, met als doel een samenwerking waarin we de krachten bundelen voor onze klanten. Dat hebben we ook voor Theater de Ruchte gedaan. Bij ETB Willem Bos zijn we gecertifieerd om de UV-C armaturen te installeren. Livingprojects doet vervolgens een meting van de straling, waarna de armaturen veilig in gebruik genomen worden.”

Om die reden zijn onze gecertificeerde meetexperts ook naar Theater De Ruchte afgereisd. UV-C armaturen kunnen namelijk niet zomaar geplaats worden, hier gaat een duidelijk plan aan vooraf, waarbij er met speciale software berekeningen worden gemaakt waar de Upper Air met UV-C straling veilig zijn werk kan doen. Daarom wordt ook na de installatie nauwkeurig gemeten of de straling in de ruimtes klopt, geen gevaar vormen voor aanwezigen in de ruimtes en volledig voldoen aan de veiligheidsnorm. Daarnaast lopen er nu ook UV-C professionals rond bij Theater De Ruchte, want bij de ingebruikstelling hoort ook een snelcursus UV-C, zodat de armaturen altijd volledig veilig in gebruik genomen worden.


‘’Met deze UV-C armaturen zijn wij helemaal klaar voor de toekomst. Wij willen alles in het werk stellen om onze bezoekers, medewerkers en artiesten zo veilig mogelijk te kunnen ontvangen, ook na corona”

- Tim Rijper, Algemeen Directeur bij Theater De Ruchte.

 

VOOR IEDERE RUIMTE IS ER EEN UV-C OPLOSSING

Ben jij net als Theater De Ruchte toe aan een veilige omgeving met virusvrije lucht? Neem dan contact met ons op! Voor iedere ruimte is er een veilige UV-C oplossing te bedenken. Wij helpen je graag aan een passend advies.

Print dit artikel
Terug naar overzicht