UV-C
Terug naar overzicht

De beste manier om je sportschool te desinfecteren

Met een eiwitshake in je handen, je sportschoenen aan en de coronakilo’s aan je lijf betrad jij op 1 juli 2020 weer de sportschool. Je kan je weer in het zweet werken op de roeimachine. Iets minder fanatiek dan voorheen, maar dat maakt niet uit. Die personal trainer doet je toch niks op 1,5 meter afstand. 

Het begin van de coronatijd in 2020 raakte de sportscholen hard. Voor enkele maanden moesten ze dicht. Hoewel veel sportscholen erg creatief werden met het aanbieden van buiten lessen en online trainingen, was het een verademing toen zij weer gasten mochten ontvangen. 

Bij het weer ontvangen van fanatiekelingen kregen de sportscholen ook een uitdaging. Hoe zie je toe op de 1,5 meter regel en hoe desinfecteer je de boel grondig met een continue doorloop van sporters? Wij helpen de sportscholen graag een handje en geven daarom de 5 beste tips op het toezien van veiligheid:

1.    Geen deodorant 
Frisse oksel check! Ruiken jouw oksels bij binnenkomst naar bloemetjes? Rechtsomkeer! Jij mag de sportschool niet binnen. Alleen wanneer er zeker is dat jouw oksels extra hard hun best gaan doen en niemand bij je in de buurt wil komen mag jij de ruimte betreden. 

2.    Extra zware gewichten 
De lichtgewichten worden weggehaald. Iedereen zal met zware gewichten moeten werken. PUF, UGH, KREUN. De klaaggeluiden zullen klinken uit de brede-mannen-hoek en de irritaties zullen oplopen. Wedden dat iedereen uit je buurt blijft? 

3.    Alleen sporten 
Je mag alleen nog maar individueel de sportschool betreden. En zeg nou zelf, alleen sporten is toch beter dan met zijn tweeën? Tenminste niemand meer die je zal corrigeren wanneer jij 5 buikspieroefeningen doet in plaats de gebruikelijke 30. 

4.    Hamburger reclame’s op de tv-schermen 
Die tv-schermen die normaliter Tell Sell of misschien wel nóg fittere mensen als jij laten zien worden ingezet voor hetgeen waar jij het meest naar verlangt in de sportschool: eten. Je weet niet hoe snel je naar huis moet en de koelkast moet checken. 

5.    Ventilatie 
Oké, we geven het toe. Bovenstaande punten zijn aannames en zijn nog niet getest onder sportscholen. Wat getest en onderzocht is bij het tegengaan van virussen is een goede ventilatie. Het hijgen van mensen geeft namelijk hetzelfde effect als hoesten: deeltjes komen snel vrij in de lucht en komen weer bij anderen terecht. Zo vinden besmettingen plaats. Dit gebeurt ook wanneer je praat, maar in mindere maten. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat deze deeltjes snel de ruimte zullen verlaten en niet de kans krijgen om bij anderen terecht te komen. 

Bonustip: UV-C licht 
It’s your lucky day! Een bonustip, waar wij maar al te enthousiast over zijn én een bewezen techniek is, is UV-C licht. UV-C licht inzetten bij sportscholen zorgt voor een betere ventilatie in de ruimtes. Onder UV-C upper air oplossing desinfecteert de lucht en gaat daarmee besmettingen via de welbekende aerosolen tegen. Je kunt dus virusvrije lucht in- en uitademen. Zo hoef jij je niet meer in te houden op de roeimachine!

Ben je benieuwd naar wat de UV-C upper air kan betekenen voor jouw sportschool of andere ruimte? Onze gecertificeerde professionals staan altijd klaar om jou van meer informatie te voorzien of een advies op maat te maken. Neem vrijblijvend contact op en wie weet tot snel! 

Print dit artikel
Terug naar overzicht