UV-C licht Virobuster
Terug naar overzicht

Vijf meestgestelde vragen over virusvrije lucht

Dat wij razend enthousiast zijn over virusvrije lucht, dat hebben jullie wel gemerkt. Wij kunnen niet ophouden met praten over deze oplossing en daar hebben jullie gebruik van gemaakt: wij krijgen namelijk dagelijks vragen binnen over virusvrije lucht. De belangrijkste vragen daarvan hebben wij voor jullie op een rijtje gezet.

1. Virusvrije lucht: is de hele ruimte dan vrij van besmettingsgevaar?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: nee. De UV-C verlichting verkleint de kans op infecties aanzienlijk. Zie het dus als een extra maatregel binnen je hygiëneplan. Met een UV-C technologie worden virussen en bacteriën voor wel 99,99% geëlimineerd. Dit geldt dus voor de aerosolen die in de lucht zweven, je weet wel, die kleine deeltjes die in de lucht zweven en virussen en bacteriën kunnen verspreiden. Dit geldt dus helaas niet voor oppervlakken of je handen. Schoonmaak klusjes, zoals het desinfecteren van een tafel en maatregelen, zoals niezen in je elleboog en handen wassen moeten dus niet vergeten worden!

2. Ruikt dat lekker, virusvrije lucht? 

Wat wij hier eigenlijk lezen: ‘’kan ik met virusvrije lucht ongemerkt scheetjes laten in de bioscoop?’’ De techniek die achter virusvrije lucht zit wordt al decennia lang getest en ingezet door wetenschappers en ziekenhuizen. Helaas komen hier die scheetjes toch weer elke keer doorheen. Virusvrije lucht zal je dus geen ruimte geven die naar bloemetjes ruikt, maar wel een ruimte waarin besmettingsgevaar laag is! 

3. Hoe kom ik aan virusvrije lucht?

Virusvrije lucht krijg je niet zomaar. Je denkt misschien al snel aan ventileren, maar met ventileren elimineer je geen virussen en bacteriën, maar verplaats je enkel de lucht. Ventileren gebeurt namelijk vaak verkeerd. Als je ventileert creëer je winden vanuit het raam. Deze wind draagt virussen met zich mee. Je moet daarom eerst beginnen met het aanpassen van de windrichting. Ons Virobuster systeem zorgt ervoor dat de luchtstroom zo aangepast wordt dat deze langs de ingebouwde UV-C lampen komen. Deze lampen zorgen ervoor dat virussen, bacteriën en schimmels gedeactiveerd worden en niet langer infecties of andere ongemakken kunnen veroorzaken. 

4. Dat is toch lelijk, zo’n systeem?

Onze Virobuster is naast een superster in het elimineren van virussen en bacteriën in de lucht, ook nog eens heel stijlvol. De Virobuster kan namelijk gepimpt worden zoals jij dat wil. Denk bijvoorbeeld aan de branding van je bedrijf of aan Rudolf het rendier voor de feestdagen! 

5. Kan er in iedere ruimte virusvrije lucht gecreëerd worden? 

Ja, ongeacht of dat nou met behulp is van onze stijlvolle Virobuster of één van onze andere UV-C systemen, in iedere ruimte is er virusvrije lucht te creëren! 

Ben je benieuwd welke oplossing het beste bij jouw ruimte past? Neem dan contact op via onze website of vraag direct een offerte aan. Onze gecertificeerde professionals staan altijd klaar om je te woord te staan en te helpen aan een passend advies. 


 

Print dit artikel
Terug naar overzicht