UV-C, wat moet je ermee?
Terug naar overzicht

UV-C, wat moet je ermee?

Misschien ken je UV-lampen wel, deze lampen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, UV-A, UV-B en UV-C. Je kan deze herkennen van onder andere de zonnebank, tandarts of in medisch gebruik tegen huidziektes. Dit zijn vaak UV-A en UV-B lampen. UV-C lampen zitten op een dusdanige golflengte dat dit het DNA van virussen, bacteriën en sporen kan aantasten en zo kan deactiveren. Dit betekent dat UV-C lampen ingezet kunnen worden in de strijd tegen virussen, waaronder COVID-19. 

UV-C lamp, is het betrouwbaar? 


UV-C licht is een bewezen technologie die al meer dan 40 jaar wordt toegepast door onder andere ziekenhuizen en wetenschappers. Er zijn inmiddels door de jaren heen al honderden virussen en bacteriën getest op desinfectie met UV-C (waaronder diverse coronavirussen). In één van deze testen werd het SAR-CoV-2-virus blootgesteld aan UV-C straling. Binnen 6 seconden was 99% van dit virus gedeactiveerd. Dit geeft een duidelijke en betrouwbare indictie dat UV-C lampen een belangrijke rol kan spelen in de desinfectie van jouw ruimtes. 

Klinkt goed! Kan ik ook een UV-C lamp gebruiken? 


Een UV-C lamp kan je niet zomaar overal voor gebruiken. UV-C lampen hebben de nodige instructies nodig om veilig gebruikt te kunnen worden. Een UV-C lamp maakt namelijk virussen en bacteriën onschadelijk en kan daarmee ook schadelijk zijn voor je huid en ogen. Je kan een UV-C lamp dan ook niet zomaar in iedere fitting plaatsen. Bij het gebruik van UV-C lampen komen namelijk een aantal richtlijnen waaraan voldaan moet worden, voordat je een UV-C lamp veilig kan gebruiken. Bij Livingprojects beschikken wij over gecertificeerde professionals die jou kunnen helpen bij alle ins en outs op het gebied van UV-C.

Voor iedere ruimte is er UV-C desinfectieverlichting 


Onze gecertificeerde professionals kunnen jou helpen aan een passend UV-C advies. Al met een korte introductie en een aantal foto’s kunnen zij bepalen welke UV-C oplossing het beste is voor jouw ruimte. UV-C lampen komen in de vorm van ‘Cabinets’, waarin voorwerpen snel en gemakkelijk gedesinfecteerd kunnen worden, ‘Desinfectiebalken’ die een gehele ruimte van top tot teen ontsmetten wanneer er niemand meer in de ruimte is. In de vorm van hangende oplossingen: onze ‘upper air’ die zorgt voor een virusvrije lucht waarbij jijzelf de ruimte nog kan betreden. Ook onze 'Virobuster' die flexibel te positioneren is voor elke toepassing. 

Benieuwd welke UV-C oplossing het beste bij jou past? 

Ook voor jouw ruimte is er een UV-C oplossing te bedenken. Onze gecertificeerde professionals staan klaar om jou hierin te voorzien. Neem dan contact op via:  sales@livingprojects.nl
 

Print dit artikel
Terug naar overzicht