UV-C lamp
Terug naar overzicht

UV-C licht in de kerk voor een virusvrije lucht

Voor velen is het belangrijk om wekelijks bijeen te komen in een kerkelijke gemeenschap. Samen zingen, luisteren naar de predikant óf om pepermunt te snoepen. Vaak komen er wel tientallen tot honderden mensen bij elkaar. Het is daarmee erg belangrijk om een schone lucht te waarborgen.

Van ventilatie naar virusvrije lucht 

Wanneer je praat of zingt komen er aerosolen vrij in de lucht en dat zijn precies twee dingen die in de kerk veel gebeuren. Aerosolen worden vervoerd op een luchtstroom die zich in een ruimte bevindt. Denk je jouw ruimte dus goed te ventileren, kan het maar zo zijn dat de luchtstroom juist de aerosolen zo vervoert dat deze anderen besmet die verderop bijvoorbeeld aan het zingen zijn. Ventileren is een goede eerste stap, omdat het de kans op besmettingen lager maakt. Volledig virusvrij zal het niet worden, maar de aerosolen worden dankzij ventileren wel meer verspreid. Dit maakt het moeilijker om de aerosolen in te ademen. Wil je tóch gaan voor die gegarandeerde virusvrije lucht? Dan doet UV-C licht de truc. 

Wat is UV-C licht? 

Maar wat is UV-C licht? UV-C licht is licht dat op een dusdanige frequentie zit dat het de mogelijk heeft om virussen en bacteriën in de lucht onschadelijk te maken. Zo zorgt UV-C dus voor een virusvrije lucht. Het licht is bij direct contact schadelijk voor huid en ogen. Gelukkig zijn er verschillende UV-C oplossingen die direct contact onmogelijk maken, maar wel kunnen zorgen voor die virusvrije lucht. Zoals onze Virobuster: een systeem van betrouwbare, Duitse technologie die geruisloos de lucht in iedere ruimte kan zuiveren. Zo geruisloos, dat je het geritsel van het pepermuntrolletje nog hoort wanneer jij jouw zoveelste pepermuntje je mond in duwt. 

Zo doet de Virobuster zijn werk

Door gebruik te maken van de Virobuster wordt de lucht in een ruimte binnen no-time virusvrij: deze technologie elimineert namelijk wel 99,99% van de virussen die in de lucht zweven. Dankzij een langzame afzuiging van lucht en hoge uitwerpsnelheid van schone, virusvrije lucht, blijft de lucht in jouw ruimte gegarandeerd verdund van ziektekiemen. De Virobuster is dus geen ventilatiesysteem, maar zorgt écht voor schone lucht.

Ben je benieuwd of de Virobuster of één van onze andere UV-C systemen iets is voor in jouw kerkelijke gemeenschap? Neem dan contact op via onze website of vraag direct een offerte aan. Onze gecertificeerde professionals staan altijd klaar om je te woord te staan en te helpen aan een passend advies. 


 
 

 

Print dit artikel
Terug naar overzicht