UV-C certificering
Terug naar overzicht

UV-C certificering

UV-C certificering, waar is dat goed voor? 

Een UV-C certificering garandeert een veilige ingebruikneming van een UV-C systeem. Na de installatie van een armatuur is het aan onze knappe koppen om te zorgen dat de UV-C lamp veilig in gebruik kan worden genomen. Dit doen zij door een certificering en het geven van een UV-C training.

Waarom is een certificering nodig?


UV-C licht kan niet zomaar in gebruik worden genomen. UV-C licht zit op een dusdanige frequentie dat het virussen en bacteriën kan deactiveren, maar is daarbij schadelijk voor huid en ogen wanneer er directe aanraking plaatsvindt. Bij de certificering worden het UV-C systeem en de ruimte waar deze staat/hangt gecontroleerd op juiste installatie en veiligheid. 

De installatie van een UV-C licht vindt plaats op basis van een advies. De armaturen worden op bepaalde punten in een ruimte gehangen, maar hierbij worden de UV-C buizen nog niet geplaatst. Dit gebeurt tijdens de certificering door één van onze professionals. 

Hoe ziet een certificering er precies uit? 

1.    0-meting 
Ten eerste wordt er een nulmeting gedaan in de ruimte. Er wordt gekeken of de installatie juist is gedaan en of er niks in de weg hangt voor de straling van het armatuur. 

2.    UV-C buizen plaatsen 
Vervolgens worden de UV-C buizen geplaatst. Onze gecertificeerde professionals weten precies hoe zij dit moeten aanpakken.

3.    Tweede meting 
Met beschermende kleding aan, zetten onze knappe koppen de UV-C lamp voor het eerst aan. Er wordt gecontroleerd of de lamp het daadwerkelijk doet en er wordt nogmaals een meting gedaan. De nulmeting en meting worden bijgehouden in een rapport. 

4.    UV-C training 
Wanneer de metingen kloppen krijgt een aangesteld binnen jouw bedrijf een mini UV-C training. Er wordt uitgelegd waarop gelet moet worden bij het in gebruik nemen van het UV-C systeem. De training wordt door beide partijen ondertekend. 

5.    Gefeliciteerd, jij verdient een sticker! 
Na de certificering en de training krijgt de ruimte waarin het UV-C systeem is geplaatst een sticker waarmee duidelijk wordt gemaakt dat er UV-C in de ruimte aanwezig is.  

6.    Jaarlijks onderhoud 
Na een jaar onze knappe koppen gemist te moeten hebben komen zij nog eens langs voor onderhoud en een hermeting. Dit houdt in dat het UV-C systeem wordt gemeten, er het nodige onderhoud wordt gepleegd, de UV-C lampen worden vervangen en dat er nogmaals een meting wordt gedaan. Zo blijft de veiligheid in de ruimte gegarandeerd. 

Meer weten? 

Wil je meer weten UV-C certificering of UV-C in het algemeen? Of ben je benieuwd naar wat UV-C licht in jouw ruimte kan beteken? Neem dan contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan! Onze knappe koppen helpen je graag. 
 

Print dit artikel
Terug naar overzicht