Virusvrije lucht golf
Terug naar overzicht

Scoor een hole-in-one met virusvrije lucht

Bogey, double bogey, PAR of bunker. Als deze termen je bekend in de oren klinken, dan ben jij waarschijnlijk een fervent golfer. Het liefst sta jij dagelijks op de baan om een balletje te slaan en je weg te vinden naar de green. De buitenlucht doet je goed. Toch ben je er ook niet vies van om het clubhuis in te duiken voor een hapje of een drankje.

 

Het hoort er allemaal bij: na het golven lekker dat terrasje pakken of cozy naast het haardvuur kruipen in het clubhuis. Daarin ben je niet de enige, want dagelijks is er een continue doorstoom van mensen op het clubhuis en dit brengt altijd wel wat met zich mee. Dan bedoelen we niet alleen de laatste roddels van de week, zwetende oksels of het gras dat aan je schoenen kleeft, maar ook een breed scala aan virussen en bacteriën. Het hangt allemaal in de lucht.

 

Misschien denk je dat het clubhuis goed geventileerd is en er daarom geen tot weinig kans is op eventuele besmettingen. Om écht besmettingen via virussen en bacteriën te voorkomen moet je zorgen voor virusvrije lucht. En ja, ventilatie is de eerste stap naar die virusvrije lucht. Door goed te ventileren door middel van het openzetten van ramen, roosters, kieren, of deuren help je een ruimte een luchtstroom te creëren. Hierdoor zullen ziektekiemen die hangen in de lucht sneller de ruimte verlaten. Maar wie pitch zegt, moet ook put zeggen. Want een echt volledig virusvrije lucht behaal je niet door enkel te ventileren. De luchtstromen die ontstaan bij het ventileren kunnen er namelijk ook juist voor zorgen dat aerosolen de verkeerde kant op gaan. Het is daarom nodig om te zorgen dat virussen en bacteriën in de lucht helemaal geëlimineerd worden. UV-C licht helpt hierbij.

 

Licht dat virussen en bacteriën elimineert?

Ja, dat heb je goed gelezen. UV-C licht is een bewezen technologie die al meer dan 40 jaar wordt toegepast in ziekenhuizen en door wetenschappers. Er zijn inmiddels door de jaren heen al honderden virussen en bacteriën getest op desinfectie met UV-C (waaronder diverse coronavirussen). In één van deze testen werd het SAR-CoV-2-virus blootgesteld aan UV-C straling. Binnen 6 seconden was 99% van dit virus gedeactiveerd. Dit geeft een duidelijke en betrouwbare indictie dat UV-C lampen een belangrijke rol kan spelen in de desinfectie van diverse ruimtes, waaronder een golfclub. 

 

Verschillende oplossingen

Voor iedere ruimte is er wel een UV-C oplossing te bedenken. Benieuwd wat de beste UV-C oplossing is voor jouw golfclub? Onze gecertificeerde professionals kunnen jou helpen aan een passend advies. Al met een korte introductie en een aantal foto’s kunnen zij bepalen welke UV-C oplossing het beste is voor jouw ruimte. Zo bieden wij bijvoorbeeld de Virobuster aan. Dit systeem is verplaatsbaar naar verschillende ruimtes en is makkelijk en veilig in gebruik te nemen.

 

Ben je benieuwd of de Virobuster of één van onze andere UV-C systemen geschikt is voor jouw golf clubhuis? Neem dan contact met ons op.

 

 

 

 

 

Print dit artikel
Terug naar overzicht