UV-C lamp
Terug naar overzicht

Hoe snel werkt een UV-C lamp van een Philips upper air systeem?

Onze UV-C upper air systemen zijn ideaal om lucht te desinfecteren, terwijl je zelf de ruimte nog kan betreden. Het is nog makkelijk ook. Je doet de lamp aan en bent binnen no-time al extra beschermd tegen virussen en bacteriën die in de lucht zweven. Toch wordt er weleens gevraagd: hoe snel werkt een UV-C lamp nou echt? Dat hangt af van verschillende factoren, waaronder:

 

  • De afstand (ofwel de hoogte) van de lamp
  • De stralingshoek van de lamp
  • De luchtcirculatie van de ruimte
  • De temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte 

Zorg voor een natuurlijke luchtstroom langs de UV-C lamp

Een UV-C upper air lamp hangt op ongeveer 2,5 meter hoogte aan een plafond. De straling van deze lamp blijft altijd op ooghoogte van de lamp (bij het plafond dus). Er wordt gezorgd voor een juiste spreiding van de straling dankzij de louvres en lamellen van de lamp. Op het moment dat aerosolen in contact komen met de UV-C straling worden virussen en bacteriën gedeactiveerd. Zo heb je binnen enkele minuten virusvrije lucht.

UV-C upper air lampen 

De UV-C upper air lampen werken met natuurlijk convectie van de lucht. Dit betekent dat dankzij de natuurlijk ventilatie in een ruimte de lucht opstijgt, langs de UV-C lamp komt en zo virussen en bacteriën worden gedeactiveerd. Het is daarom van belang dat wanneer de UV-C upper air aan staat, de ruimte wordt geventileerd, zodat er een natuurlijk luchtstroom ontstaat die de lucht richting de UV-C upper air lamp brengt.

Laat de rest maar aan ons over 

De afstand van de lamp, stralingshoek, temperatuur en luchtvochtigheid zijn ook van belang bij de werking van een UV-C lamp. Dit alles heeft invloed op de straling van de lamp en dus ook de werking tegen virussen en bacteriën. Onze professionals zijn getraind om UV-C lampen op een juiste manier te installeren en te certificeren. Zij meten het stralingsniveau op verschillende plekken in een ruimte, zodat de UV-C lamp op de juiste manier wordt ingesteld. Deze punten worden in ieder geval tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt gemeten, zodat jouw UV-C systeem optimaal blijft werken.

Wil je ook snelle en gemakkelijke luchtventilatie? Neem telefonisch contact met ons op of mail ons.

Print dit artikel
Terug naar overzicht