UV-C
Terug naar overzicht

Hoe lang gaat een UV-C lamp mee?

Na alle boze blikken van anderen wanneer jij eens per ongeluk hoest of niest zijn jouw zorgen nu voorbij: je hebt een passend advies gekregen en jouw eerste UV-C lichtoplossing is een feit. Jij kan weer opgelucht ademhalen… en dat in virusvrije omgeving! Dat je de gezelligheid van onze gecertificeerde professionals over de vloer mist tijdens de ingebruiksstelling van het systeem snappen wij volledig, daarom geven wij je de kans om ze nog vaker te zien! 

Jouw zorg is onze zorg 

Net zoals het lampje in jouw koelkast wanneer jij nét ging voor de midnight snack, heeft een UV-C lamp vervanging nodig. Wanneer deze vervangen moet worden hangt af van de mate waarin deze gebruikt wordt. Gemiddeld gaat een UV-C-lamp ongeveer 10 tot 12 maanden mee. Dat komt goed uit, want onze professionals komen graag jaarlijks bij jou over de vloer voor een onderhoudsbeurt. Staat jouw UV-C lamp 24/7 aan? Dan gaat de lamp gemiddeld 9 tot 10 maanden mee.

Meten is weten

Het blauwe licht dat je vanuit jouw UV-C lamp ziet is niet het UV-C licht zelf. Deze is namelijk onzichtbaar. Het blauwe licht zijn ledjes die duidelijk maken of de lamp aan of uit staat. Je kan het dus niet met je ogen waarnemen wanneer er minder straling van de lamp af komt, daarom is het belangrijk om de UV-C-straling te laten meten. Bij het inbedrijfsstellen en certificeren wordt de lamp op verschillende plaatsen in de ruimte gemeten. Zo weet je zeker dat deze de juiste hoeveelheid straling afgeeft voor het elimineren van virussen en bacteriën, maar ook voor een veilige omgeving.

 

Er zijn veel factoren die kunnen spelen bij de straling van een UV-C lamp. Daarom worden bij het jaarlijks onderhoud de systemen gemeten, schoongemaakt, vervangen en nogmaals gemeten. Tussentijdse metingen kunnen ook gedaan worden. Hierbij wordt er gemeten, schoongemaakt en nogmaals gemeten. Deze metingen worden altijd gedaan door onze gezellige, gecertificeerde professionals. 

Meer weten over meten?

Voor meer informatie over metingen, UV-C licht in het algemeen of over hoe onze professionals het liefst hun koffie drinken kan je telefonisch contact opnemen, een kijkje nemen op onze website of contact opnemen via de mail. Daarnaast staan onze professionals altijd open om jou te voorzien van een passend UV-C-advies! 

Print dit artikel
Terug naar overzicht