UV-C
Terug naar overzicht

Een virusvrije werkplek met UV-C lampen

Herfst- en winterperiode: het moment waarin de ene na de andere collega een griepje of ander virus oploopt. Een besmetting van een vervelend virus is zo opgelopen. Natuurlijk wil je als bedrijf de veiligheid van je werknemers en klanten waarborgen en zorgen dat besmettingsgevaar laag blijft, zeker wanneer er een virus als COVID-19 heerst. Dan is het van belang dat contactpunten, zoals deurklinken, koffieautomaten en bureaus veelvuldig gedesinfecteerd worden. Dit kost natuurlijk tijd, maar wist je dat dit ook binnen 30 tot 60 minuten kan zonder enige moeite? UV-C licht maakt het mogelijk! 

Desinfecteren van je bureau met UV-C lampen 

Desinfecteren met minimale moeite én zonder chemische middelen klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar met UV-C licht is het mogelijk! UV-C licht tast virussen en bacteriën zo aan dat deze gedeactiveerd worden en zo geen gevaar zullen zijn voor medewerkers. Het enige nadeel aan dit Ultraviolette licht is dat het schadelijk kan zijn voor ogen en huid. Directe aanraking met UV-C licht mag daarom nooit voorkomen. Om toch een contactpunt, zoals een bureau makkelijk en snel te desinfecteren zijn UV-C desinfectiebalken de oplossing. Deze kunnen enkel gebruikt worden, wanneer er niemand in de ruimte aanwezig is, bijvoorbeeld zodra het alarm van je kantoorpand erop gaat. 

UV-C lamp, wat is dat? 

UV-C lampen zijn geschikt voor het desinfecteren van lucht en oppervlakken, zoals bureaus. Wanneer UV-C lampen goed toegepast worden, zijn deze al voor 99% effectief na 6 seconden. Voor een goede werking is voldoende blootstelling en kracht nodig van de UV-C straling. Hierbij houdt de straling geen rekening met objecten en schaduwvorming. Een UV-C lichtberekening door één van onze gekwalificeerde professionals is daarom van belang om kwaliteit te verzekeren! 

Ben je benieuwd welke UV-C lichtoplossingen er nog meer zijn? Of helemaal overtuigd dat UV-C batten ook écht iets zijn voor jouw kantoor? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je verder! 

Print dit artikel
Terug naar overzicht