UV-C verlichting kantoor
Terug naar overzicht

Een virusvrije werkplek bij ETB Willem Bos

Op plekken waar veel mensen bij elkaar komen, zoals drukke kantoren, is het risico om virussen en bacteriën op te lopen groter. Bij de harde werkers van ETB Willem Bos, onze partner in WOW, zijn ze hier gelukkig helemaal op voorbereid. In verschillende ruimtes hebben zij namelijk sinds kort virusvrije lucht.

EEN CORONAPROOF WERKPLEK

De allround installateurs van ETB Willem Bos zijn niet geheel onbekend op gebied van techniek en hebben er daarom voor gekozen om UV-C technieken in te zetten voor een veilige werkomgeving en schone lucht. Met hypermoderne UV-C Upper Air systemen van Signify aan het plafond in verschillende ruimtes, kunnen ze bij ETB Willem Bos nu met een gerust hart weer samenwerken en bezoekers ontvangen.

WAT MAAKT EEN UV-C UPPER AIR ZO VEILIG?

Wanneer je direct wordt blootgesteld aan UV-C straling dan geeft dit hetzelfde effect als een overdosis aan zonlicht: je kan je huid verbranden. Gelukkig zijn de UV-C Upper Air systemen zo ingericht dat directe aanraking onmogelijk is. De UV-C Upper Air is namelijk een halfgesloten armatuur, waarmee je, wanneer het systeem aan staat, gewoon nog een ruimte kan betreden. Dankzij de louvres en lamellen van dit armatuur wordt de straling zo verspreid dat het onmogelijk is dat deze daadwerkelijk jouw huid aanraakt. Dit is ook de reden dat bij ETB Willem Bos is gekozen voor de UV-C Upper Air: om de ruimte optimaal te voorzien van UV-C verlichting en deze midden in de ruimte te kunnen plaatsen.

UV-C VOLGENS DE RICHTLIJNEN: OPTIMALE VEILIGHEID

Na de installatie, die was gedaan door ETB Willem Bos’ eigen installateurs, zijn onze meetexperts over de vloer gekomen voor de certificering van de UV-C Upper Air systemen. Deze systemen kunnen namelijk niet zomaar in gebruik genomen worden, hier komt een strenge meting bij kijken. Deze stralingsmeting wordt op verschillende punten in de ruimte gedaan en zorgt ervoor dat de straling voldoende is om virussen, bacteriën en schimmels onschadelijk te maken, maar nog wel volledig veilig is om te betreden. En dat volgens de Europese richtlijnen. Deze meting wordt regelmatig herhaalt, zodat de veiligheid optimaal blijft!

ETB WILLEM BOS EN LIVINGPROJECTS: PARTNERS IN WOW EN UV-C

Bij ETB Willem Bos weten ze wel wat techniek is. Dat de taak als installateur steeds uitgebreider wordt weten ze daarom als geen ander. Daarom zijn Livingprojects en ETB Willem Bos de samenwerking aangegaan met al prachtige resultaten. Twee handen op één buik bij het installeren en certificeren van UV-C installaties, zoals we al hebben mogen ervaren bij Theater De Ruchte en nu ook op ETB Willem Bos’ eigen thuisbasis. Sjackie Huijerjans, projectleider bij ETB Willem Bos, zegt hierover: De samenwerking met Livingprojects verloopt heel prettig en soepel. Vooral het persoonlijk contact met de medewerkers past goed bij onze bedrijfssfeer.

OOK OP ZOEK NAAR EEN CORONAPROOF WERKPLEK?

Ben jij net als ETB Willem Bos toe aan een virusvrije lucht en coronaproof werkplek? Neem dan contact met ons op! Voor iedere ruimte is er een veilige UV-C oplossing te bedenken. Wij helpen je graag aan een passend advies.

Print dit artikel
Terug naar overzicht