UV-C kantoor
Terug naar overzicht

Een schone lucht op kantoor: UV-C licht en een goede ventilering

Ventilatie van ruimtes blijkt steeds belangrijker. Het tegenover elkaar open zetten van ramen en deuren zorgt er namelijk voor dat virusdeeltjes verdund en afgevoerd worden. Wanneer je hoest, niest, praat, een belletje pleegt of je even ergens op moet spugen, dan komen er namelijk kleine druppels vrij die kunnen bijdragen aan de verspreiding van virussen. 

Hoe helpt ventileren tegen het verspreiden van virussen? 

Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat bij onder andere hoesten kleine druppels van wel 1 tot 10 micrometer vrijkomen. De grotere druppels hiervan zijn geen gevaar en vallen zo op de grond. De kleine druppels die hier echter vrijkomen zweven langzaam naar de grond. Deze druppels kunnen enkele minuten in de lucht blijven zweven. Moet je nagaan wat er allemaal vrijkomt tijdens het lachen, gieren en brullen tijdens de VrijMiBo. 

Eenzelfde onderzoek is uitgevoerd in een ruimte waar sterk geventileerd werd. Wat bleek: de resultaten werden drastisch beter en de druppels in de lucht waren binnen 30 seconden al gehalveerd. Dat is 10 keer zo snel als in een kamer zonder ventilatie! 

UV-C licht als aanvulling op een goede ventilatie 


Uit bovenstaand onderzoek blijkt dus wel dat een goede ventilatie nodig is om besmettingsgevaar laag te houden. Helaas heeft niet elke ruimte een goed genoeg ventilatiesysteem of kunnen er geen ramen en deuren tegen elkaar opengezet worden. Daarnaast zit het gevaar 'm ook nog in het verkeerd ventileren, waardoor virusdeeltjes alsnog bij je collega's kunnen belanden. Hiervoor is UV-C licht een uitkomst. UV-C is licht dat onder andere ingezet wordt bij het desinfecteren van drinkwater en wordt al meer dan 40 jaar gebruikt door ziekenhuizen en wetenschappers. UV-C licht kan een ruimte volledig virusvrij maken door middel van de natuurlijk convectie in een ruimte. Wanneer de lucht namelijk langs een UV-C apparaat komt, deactiveert de UV-C verlichting de virusdeeltjes, waardoor deze geen besmettingsgevaar meer vormen. 

Schone lucht dankzij de UV-C upper air 


De UV-C upper air is een (half) gesloten UV-C oplossing die virussen en bacteriën in natuurlijke luchtstromen deactiveert. De upper air kan met de nodige expertise in iedere ruimte worden geplaatst. Daarnaast is de Virobuster ook een ideale oplossing voor jouw kantoorruimte. De Virobuster neemt een kleine stukje ruimte op in jouw kantoor, is verplaatsbaar en volledig in eigen branding te bestickeren. 

 

Virobuster

 

OOK SCHONE LUCHT IN JOUW RUIMTE?

Benieuwd of de upper air ook iets voor jullie VrijMiBo kan betekenen? Wij voorzien je graag van meer informatie of een advies op maat! Neem contact op en wij nemen zo snel mogelijk contact op. 

Print dit artikel
Terug naar overzicht