UV-C
Terug naar overzicht

De wachtkamer in coronatijd, kan dat nog wel?

Hoewel COVID-19 nog de baas is in ons kikkerlandje, gaat het ‘gewone’ leven voor zover dat kan gewoon door. Dit betekent dat het weleens voorkomt dat je de deur uit moet voor een afspraak, zoals je halfjaarlijkse tandartscontrole of het verlengen van je paspoort. Grote kans dat je hier anderen (op gepaste afstand) tegenkomt in de wachtkamer. 

Bewaak een veilige omgeving voor jouw gasten

In een wachtkamer is er een continue doorstroom van mensen. Het is in deze ruimte van belang de RIVM-regels goed te waarborgen. Naast de anderhalve meter, het ontsmetten van handen en de mondkapjes, kan UV-C licht helpen de lucht te desinfecteren.

Hoe houd je lucht in een wachtkamer virusvrij met UV-C licht?

UV-C licht is UV licht dat op een dusdanige frequentie zit dat het virussen en bacteriën onschadelijk maakt en daarmee besmetten minder waarschijnlijk maakt. Een voorbeeld: wanneer iemand hoest, komen er deeltjes vrij in de lucht. Deze deeltjes komen weer bij iemand anders terecht en zo raakt iemand besmet. Met de lichtoplossing ‘Philips upper air’ en de 'Virobuster' worden deze deeltjes razendsnel opgezogen en wordt er schone, virusvrije lucht de ruimte ingeblazen.

Werkt UV-C licht voor iedere ruimte?

Voor de veiligheid moet een Philips upper air op minstens 2,5 meter hoog kunnen hangen. Per unit kun je een oppervlakte tot 24m2 desinfecteren. Uiteraard kun je voor grotere ruimtes dus meerdere armaturen ophangen. 

Ben jij benieuwd of UV-C licht iets kan betekenen voor jouw ruimte? Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact op voor een advies op maat of meer informatie. 

Print dit artikel
Terug naar overzicht