PSV UV-C lampen
Terug naar overzicht

Case study: 3-0 voor PSV tegen FC Virus

Een omhelzing voor de overwinning. Even schreeuwen in de kleedkamer als uitlaatklep en een schouderklop voor dat legendarische doelpunt. Speel je tegen FC Virussen & Bacteriën? Dan sta je nu al met 3-0 achter. Want virussen en bacteriën zijn overal. En door de fysieke contactmomenten met je teamgenoten tijdens het voetballen of het samenzijn in de kleedkamer, is het overdragen van virussen echt kinderspel. Gevolg? Een team dat buiten spel staat door een vervelend griepje, verkoudheidsvirus of bijvoorbeeld het coronavirus. En daarmee ga je alles behalve scoren. PSV pakt deze vervelende speler aan met behulp van Philips UV-C lampen. Een lichttechnologie die op effectieve wijze virussen en bacteriën deactiveert.

Een lagere kans op infecties bij PSV

De sportwereld zet alles op alles om sporters te beschermen tegen virussen zoals COVID-19. Wanneer dit virus geen kans krijgt om spelers te infecteren, kunnen wedstrijden in competities gewoon door blijven gaan. Behoorlijk belangrijk dus! Om een zo veilig mogelijke voetbalomgeving voor de eigen ploeg, maar ook voor bezoekende clubs te garanderen, koos PSV daarom voor de plaatsing van Philips UV-C lampen in diverse kleedruimtes binnen het sportcomplex: ruimtes waar spelers en staf relatief lang intensief met elkaar samenzijn, waardoor de kans op besmetting groot is.

PSV Philips UV-C lampen

De gezondheid van onze spelers is voor ons enorm belangrijk, en zelfs essentieel voor de voortgang van wedstrijden. Met Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen bieden wij onze spelers en die van de bezoekende club net dat beetje extra bescherming. Frans Janssen, commercieel directeur PSV

Kan dat dan? Virussen met Philips UV-C lampen uit je voetbalclub elimineren?

Dat kan zeker. Sterker nog, UV-C lampen worden al decennia lang gebruikt. Bijvoorbeeld voor het reinigen van (drink)water, bij de genezing van tuberculose en de mazelen. In de medische- en voedselindustrie vormen UV-C lampen een bekende techniek welke wordt ingezet om ruimtes en voedsel te steriliseren. De komst van COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat ook andere sectoren open staan voor een dergelijke technologie om te zorgen voor schone en gezonde ruimtes. Voor PSV geldt met de komst van de Philips UV-C lampen: minder kans op besmetting en meer kans op voetbalsucces.

PSV UV-C lampen

Wij zitten in de topsport. Elke fitte speler telt. Het liefst houden we elk virusdeeltje bij ze weg, of dat nu COVID-19 is of griep. De UV-C upper air verlichting helpt ons bij meer succes op het veld. Gust van Montfort, clubarts PSV

Hoe de Philips UV-C lampen werken?

De Philips upper air-armaturen hebben een piekstraling van 254 nm. Deze waarde ligt nabij de piekgolflengte voor het inactiveren van ziektekiemen. De UV-C lampen breken het DNA of het RNA van micro-organismen af. Ook dat van virussen en bacteriën. Het resultaat? Virussen en bacteriën kunnen zich niet meer vermenigvuldigen en zijn niet langer infectieus. De Philips upper air armaturen worden aan het plafond gemonteerd. De lucht in een ruimte stroomt door middel van natuurlijke convectie naar de bovenste luchtlagen. De door de armaturen gedesinfecteerde lucht stroomt op eenzelfde wijze terug naar de lagere luchtlagen in de kleedkamer en vermengt zich daar weer.

Philips UV-C lamp

Veilige en gecertificeerde installatie en ingebruikstelling

Directe blootstelling aan UV-C straling brengt gevaren met zich mee, zoals verbranding van de huid en rode ogen. Daarom moet de UV-C apparatuur aan belangrijke veiligheidseisen voldoen. Omdat de Philips UV-C desinfecterende armaturen een half gesloten systeem zijn, heeft Livingprojects als gecertificeerde partner van Signify (Philips Lighting) de installatie en certificering van de armaturen bij PSV verzorgd. Hierdoor wordt een veilige ingebruikstelling gegarandeerd. We geven daarbij een vakkundig advies voor verder gebruik van de armaturen, waardoor deze gewoon aan kunnen staan wanneer er mensen in de ruimte aanwezig zijn.

PSV Philips UV-C lampen

Advies over de juiste oplossing?

Wil je advies ontvangen over het creëren van een omgeving waar de kans op infecties van virussen sterk wordt verminderd? Benieuwd naar welke UV-C armaturen voor jouw ruimte geschikt zijn? Neem dan contact op, we geven je graag een passend advies.

 

Naast de Philips UV-C desinfecterende armaturen, hebben we ook de Virobuster (gesloten systeem) in ons assortiment.

Print dit artikel
Terug naar overzicht